Ranco Mes

Ranco Mes (Tilburg, 1967) groeit op met een rijke fantasie en droomt van een mooie toekomst. Zijn ouders en familie houden hem liefdevol met beide benen op de grond. Als hij acht jaar is, krijgt hij een fel oranje drumstel. Precies zoals dat hoort in de kleurige jaren zeventig. Hij heeft les bij meneer Van Leeuwen van de Tilburgse muziekschool Grosfeld. Ranco is creatief, uit zich graag muzikaal. En alles in hem roept:
"Hoor me dan"
We nemen een sprongetje in de tijd. Hij is 11 jaar, blijkt talent te hebben als drummer en wil later naar het conservatorium. Speciaal daarvoor neemt hij vijf jaar pianoles. Uiteindelijk kan hij vanwege zijn dyslexie niet naar het conservatorium. Hij geeft niet op en blijft spelen, want muziek is en blijft zijn grote liefde. In elke noot klinkt zijn verlangen. Zijn eigen: "Hoor me dan"

De jonge Ranco rondt zijn middelbare school af en tekenen gaat hem ook goed af. Na zijn eindexamen gaat hij dus niet naar het conservatorium maar gaat hij studeren aan het St. Lucas in Boxtel. Hij wil grafisch ontwerper worden. De jongen van weleer is nu een man en in zijn achterhoofd blijft het zingen... "Hoor me dan"

Het is 1987, Ranco zit in (en formeert zelf) verschillende bandjes: JEUK, Duo Pardon en Trio Sorry. Jarenlang is hij onderdeel van het trio Mazzel. Dat gooide in 2003 hoge ogen in de voorrondes van het Nationaal Songfestival met het liedje Nananana.

Ga voor meer informatie, boekingen en zijn hele verhaal naar www.rancomes.com.